Zaloguj się żeby móc ocenić.

goszka
Sos Martina - najlepszy sos do ryby
-
Porcje:
2
-
-
Czas całkowity:
10 minut
-
Składniki:
- 2 pomidory
- 0.25 cebuli czerwonej
- 0.5 ząbka czosnku
- 100 ml oliwy
- 1 cytryna
- 1 łyżka świeżego estragonu
- 1 łyżka świeżej bazylii
- 1 łyżka koperku
- 1 łyżka szczypiorku
- 1 łyżka pietruszki
- do smaku sól i pieprz
Wykonanie:
1.
Pomidory umyć, możesz ściagnąć skórkę, jeśli nie lubisz. Usuń gniazda nasienne. Pokrój w kostkę.
2.
Cytrynę sparzyć, skórkę zetrzeć, sok wycisnąć.
3.
Mały kawałej czerwonej cebuli bardzo drobno poszatkować. Mały ząbek czosnku lub pół większego drobno posiekać lub zmiażdżyć.
4.
Wszystkie zioła drobno posiekać.
5.
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Tuż przed podaniem podgrzać, ale nie gotować.
Przepis dodano 17 kwietnia 2011
Skomentuj pierwszy!