Zaloguj się żeby móc ocenić.

goszka
Sałata Bosco
-
Porcje:
2
-
-
Czas całkowity:
15 minut
-
Składniki:
- 100 g liści sałat (szpinak, rukola )
- 1 awokado
- 100 g pieczarek
- 100 g mozzarelli
- 4 plastry pomidorów suszonych na słońcu
- 3 ząbki czosnku
- kilka łyżek dressingu miodowo-musztardowego
- kilka łyżek octu balsamicznego
- kilka kromek chrupkiego pieczywa
- 1 łyżka masła
Wykonanie:
1.
Pieczywo podgrzej. Pomidory, mozzarellę i obrane awokado pokrój w dużą kostkę.
2.
Pieczarki pokrój na plasterki. Usmaż na maśle. Dodaj rozgnieciony czosnek i podsmaż, aż się przypiecze. Dopraw solą.
3.
Na talerze nakładaj liście sałat, pomidory, mozzarellę, awokado. Dodaj grzyby z patelni, polej octem balsamicznym i dressingiem. Podawaj z ciepłym pieczywem.
Źródło inspiracji:
Przepis dodano 17 stycznia 2016
Skomentuj pierwszy!