Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Sałata Bosco

Boska sałata z zielonych liści podana z awokado, pieczarkami i pomidorami suszonymi na słońcu.

Sałata Bosco
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      lunch

    • Kuchnia:

      brytyjska

    • Dieta:

      wegetariańska

    • Czas całkowity:

      15 minut

Składniki:

  • 100 g liści sałat (szpinak, rukola )
  • 1 awokado
  • 100 g pieczarek
  • 100 g mozzarelli
  • 4 plastry pomidorów suszonych na słońcu
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka łyżek dressingu miodowo-musztardowego
  • kilka łyżek octu balsamicznego
  • kilka kromek chrupkiego pieczywa
  • 1 łyżka masła

Wykonanie:

1.

Pieczywo podgrzej. Pomidory, mozzarellę i obrane awokado pokrój w dużą kostkę.

2.

Pieczarki pokrój na plasterki. Usmaż na maśle. Dodaj rozgnieciony czosnek i podsmaż, aż się przypiecze. Dopraw solą.

3.

Na talerze nakładaj liście sałat, pomidory, mozzarellę, awokado. Dodaj grzyby z patelni, polej octem balsamicznym i dressingiem. Podawaj z ciepłym pieczywem.

Źródło inspiracji:

Próba odtworzenia pysznej sałaty z pizza express.

Przepis dodano 17 stycznia 2016

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane