Ostatnio oglądane

F_6_1308498532.jpg

marysia

Rzodkiewka tarta

Jest to najprostsza z sałatek jakie można zrobić. A najsmaczniejsza jest z rzodkiewek które rosną w ogródku.

Rzodkiewka tarta
Autor zdjęcia: marysia

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      śniadanie

    • Dieta:

      zdrowa

    • Kuchnia:

      polska

    • Czas całkowity:

      20 minut

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewki
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz

Wykonanie:

1.

Rzodkiewki umyć, oczyścić z liści i ogonków.

2.

Rzodkiewki potrzeć na tarce z drobnymi otworami.

3.

Lekko odcisnąć i odlać nadmiar soku.

4.

Dodać soli, pieprzu zgodnie z upodobaniami.

5.

Zaraz podawać ponieważ rzodkiewka dość szybko ciemnieje i traci swój ostry aromat.

Dodatkowe uwagi:

Tak potarta rzodkiewka jest bardzo smaczna nałożona na pieczywo posmarowane masłem. Na rzodkiewkę można nałożyć jajka, wędliny, sery, pomidory.

Przepis dodano 11 maja 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane