Zaloguj się żeby móc ocenić.

marysia
Zupa jarzynowa - wiosenna
-
Porcje:
2
-
-
Czas całkowity:
50 minut
-
Składniki:
- 200 g fasolki szparagowej
- 300 g kalafiora
- 150 g marchewki
- 200 g ziemniaków
- 1 litr wywaru warzywnego
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka oleju
- do smaku sól
- do smaku pieprz
Wykonanie:
1.
Warzywa umyć, oczyścić, rozdrobnić. Marchew pokrajać na plasterki, kalafior podzielić na różyczki, ziemniaki obrać i pokrajać na kawałki, fasolkę po obraniu pokroić w ukośne paski.
2.
Wszystkie warzywa wrzucić do gotującego się bulionu. Gotować ok. 40 minut. Dodać przecier.
3.
Tłuszcz rozpuścić na patelni, dodać mąkę, chwilę razem smażyć, wlewać bardzo powoli szklankę zimnej wody. Zasmażkę dodać do zupy, wszystko razem chwilę gotować.
4.
Doprawić solą i pieprzem, wsypać posiekaną pietruszkę.
Dodatkowe uwagi:
Przepis dodano 28 czerwca 2011
Skomentuj pierwszy!