Zaloguj się żeby móc ocenić.
goszka
Fasola z awokado i salsą pomidorową podana na liściach sałaty
-
Porcje:
4
-
-
Czas całkowity:
20 minut
-
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej czarnej fasoli (może być z puszki)
- 1 awokado
- 0.5 zielonej papryki
- 3 szczypiory
- 30 g świeżej kolendry
- 1 limonka
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 8 liści dużej sałaty rzymskiej (lub inna chrupka sałata )
- 4 łyżki salsy pomidrowej
- 1 marynowana papryczka chilli
Wykonanie:
1.
Widelcem rozdrobnić fasolę i awokado. Paprykę, szczypiory, kolendrę i czosnek drobno posiekać.Sok z limonki wycisnąć.
2.
Wymieszać wszystkie składniki, poza sałatą.
3.
Na każdy liść sałaty nałożyć po 2-3 łyżki pasty i zwinąć w rulon. Można też użyć mniejszych sztywnych i chrupkich liści innych sałat. Wtedy nakładać po jednej łyżce na liść.
4.
Osobno można podać marynowane ostre papryczki chilli.
Dodatkowe uwagi:
Źródło inspiracji:
Przepis dodano 2 stycznia 2014
Skomentuj pierwszy!