Zaloguj się żeby móc ocenić.
goszka
Sałata rzymska z sosem z tofu
-
Porcje:
4
-
-
Czas całkowity:
15 minut
-
Składniki:
- 4 porcje sałaty rzymskiej
- 0.5 szklanki orzechów nerkowca
- 170 g tofu
- 3 ząbki czosnku
- 2 łodygi selera naciowego
- 0.5-1 łyżeczki miso
- 2-4 daktyle
- 1 cytryna
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki drożdży odżywczych w płatkach (opcjonalnie)
Wykonanie:
1.
Wszyskie składniki, poza sałatą, wraz z pół szklanki wody zmielić w blenderze na gładkie puree. Można dodać trochę więcej wody lub mleka (może być roślinne).
2.
Sałate pokroić na duże kawałki i polać sosem. Posypać odrobiną pieprzu.
Dodatkowe uwagi:
Przepis dodano 28 stycznia 2014
Skomentuj pierwszy!