Człowiek na planecie Ziemia, pracujący, gotujący i lubiący Słońce.
Ostatnie logowanie 13 września 2013
Konto dodano 22 marca 2011
Komentarze pod przepisami i menu użytkownika marysia
Takich naleśników nigdy nie jadłam, są puszyste, delikatne, z dodatkiem farszu są przepyszne!! Będę teraz robić też na słodko :-)
A co do ilości mleka to i ja musiałam dolać 200 ml bo nie udało by się swobodnie je rozlać po patelni.
REWELACJA! Delikatne i łagodne; naleśniki pycha, farsz pycha, super kolacja :) Świetne też dla dzieci.
Tylko ja musiałam dodać trochę więcej mleka do ciasta naleśnikowego, w sumie 250-300ml, bo mi się nie rozlewało dobrze na patelni.
Ja gotuję trochę dłużej, bo około 40 minut. Ostatnio usłyszałam od włoskiego Chefa, że prawdziwy włoski sos powinno się gotować aż 3 godziny! Jeszcze nie miałam czasu, żeby sprawdzić, czy wtedy jest lepszy ;)
Można też dodać trochę suszonych ziół, jak oregano lub bazylia.
Takich naleśników nigdy nie jadłam, są puszyste, delikatne, z dodatkiem farszu są przepyszne!! Będę teraz robić też na słodko :-) A co do ilości mleka to i ja musiałam dolać 200 ml bo nie udało by się swobodnie je rozlać po patelni.
Iwona
|
Krokieciki ze szpinakiem
REWELACJA! Delikatne i łagodne; naleśniki pycha, farsz pycha, super kolacja :) Świetne też dla dzieci. Tylko ja musiałam dodać trochę więcej mleka do ciasta naleśnikowego, w sumie 250-300ml, bo mi się nie rozlewało dobrze na patelni.
goszka
|
Krokieciki ze szpinakiem
Ogórki w wekach :-)) Do moich dodałam liście czarnej porzeczki i trochę świeżego tymianku.
Iwona
|
Ogórki małosolne
Świetny i prosty przepis.
goszka
|
Sos boloński
Bardzo dobre na kolację!
goszka
|
Sałatka z pieczonej papryki
Dzisiaj je robię! Będą dodatkiem do piersi z kaczki z ananasem.
Iwona
|
Kluski śląskie
Super szybkie i pyszne ciasto!
Iwona
|
Biszkopt z owocami
A ile dni takie śledzie wytrzymają?
goszka
|
Filety śledziowe w zalewie octowej
Pomysł mojego męża na makaron łazanki: ugotować płaty makaronu lasagne i pokroić w kostkę :)
goszka
|
Łazanki z kapustą
Ta grochówka jest rewelacyjna, aromatyczna i nie za tłusta, super!
goszka
|
Grochówka
Świetny przepis, ale trochę boczku jest tu konieczne!
goszka
|
Kapuśniak
Bardzo smaczna potrawa! Polecam do tego ziemniaki pure ze śmietanką. Pycha obiad.
goszka
|
Brukselka
Ja gotuję trochę dłużej, bo około 40 minut. Ostatnio usłyszałam od włoskiego Chefa, że prawdziwy włoski sos powinno się gotować aż 3 godziny! Jeszcze nie miałam czasu, żeby sprawdzić, czy wtedy jest lepszy ;) Można też dodać trochę suszonych ziół, jak oregano lub bazylia.
goszka
|
Sos pomidorowy
Extra sprawa! Gulasz zrobiony z indyka, a smakuje zupełnie jak wołowina! No chyba, że już zapomniałem jak wołowina smakuje;P
turbo_kucharz
|
Placek ziemniaczany z gulaszem
A ja zrobiłam gulasz z uda indyka i też wyszedł bardzo dobry :)
karina
|
Placek ziemniaczany z gulaszem