Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Tost z patelni po francusku

Tosty ze słodkiej bułki, jak brioszka lub chałka, z jajkiem i szczyptą cynamonu. Pyszne śniadanie i dla Ciebie i dla dziecka.

Tost z patelni po francusku
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    1

    • Posiłek:

      śniadanie

    • Kuchnia:

      francuska

    • Dieta:

      dla dzieci

    • Czas całkowity:

      10 minut

Składniki:

  • 1 jajko
  • 2 kromki brioszki (lub chałki)
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka masła
  • szczypta cynamonu

Wykonanie:

1.

Jajko z mlekiem i szczyptą cynamonu rozbełtać widelcem. Można dodać też szczyptę soli.

2.

Masło roztopić na patelni. Kromkę bułki obtoczyć w jajku. Przenieść na patelnię i smażyć po 2 minuty z każdej strony, aż jajko się zetnie.

Dodatkowe uwagi:

Dla małego dziecka wystarczy jedna taka kromeczka. Można pokroić na 2-3cm paski, żeby dziecko mogło samo jeść. Mój synek to uwielbia. I jeśli to ma być dla dziecka, to oczywiście nie solić.

Do potrawy podawać:

Kakao lub czekolada na gorąco

Przepis dodano 21 marca 2013

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane