Zaloguj się żeby móc ocenić.
goszka
Kotlety schabowe
-
Porcje:
2
-
-
Czas całkowity:
20 minut
-
-
Dodatkowe narzędzia:
Tłuczek do mięsa
Składniki:
- 2 kotlety schabowe bez kości (300g schabu)
- 1 jajko
- 3 łyżki masła (najlepiej sklarowanego)
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki mąki
Wykonanie:
1.
Kotlety umyć i osuszyć. Z obu stron rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
2.
Na patelni rozgrzać masło. Kotlety smażyć najpierw na mocnym ogniu przez 2 minuty z każdej strony. Następnie dosmażyć na mniejszym ogniu przez 4 minuty z każdej strony.
Dodatkowe uwagi:
Do potrawy podawać:
Przepis dodano 2 sierpnia 2013
Skomentuj pierwszy!