Zaloguj się żeby móc ocenić.
Piotr
Włoski sos pomidorowy
-
Porcje:
4
-
-
Czas całkowity:
35 minut
-
Czas przygotowywania składników:
5 minut
-
Czas gotowania:
30 minut
-
Składniki:
- 400 g pomidorów z puszki
- 1 łyżeczka oregano
- 0,5 łyżeczki świeżej bazylii
- 0,5 łyżeczki tymianku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 szczypta soli
Wykonanie:
1.
Na patelni rozgrzej oliwę. Przeciśnij czosnek przez praskę i chwilę podsmaż. Dodaj pomidory i przyprawy. Wszystko razem wymieszaj.
2.
Odparuj nadmiar wody gotując sos na małym ogniu (na naszej płycie indukcyjnej, na 3-ce) przez 30 min.
3.
Gotowy sos można zmiksować blenderem, żeby poprawić konsystencję.
Przepis dodano 19 stycznia 2015
Skomentuj pierwszy!